zondag 23 september 2012

Villa Augustus Hotel Restaurant Markt en Cafe


Het restaurant van Villa Augustus ligt midden in de groentetuin.
Een restaurant waar zowel bezoekers als medewerkers in aanraking komen met de seizoenen. De lente, de zomer, de herfst en de winter. In de open keuken, het letterlijk en figuurlijke hart van het restaurant, wordt geprobeerd om dat seizoen zo lekker en mooi mogelijk op het bord te krijgen. Er is een menukaart met een beperkt aantal gerechten waarvan er wekelijks een aantal veranderen.Van te voren is dan ook nooit precies te zeggen welke gerechten er wanneer op de kaart zullen staan.
Er wordt zoveel mogelijk met biologische of op een anderszins goede manier geproduceerde produkten gewerkt. Het liefst uit de directe omgeving, maar mooie ingredienten elders uit Europa schuwen we zeker niet!
De trots van de kok is de houtoven die we gebruiken om allerlei gerechten te roosteren of te bakken. Visjes, duiven, tomaten, bietjes, etc. Vast op de kaart staat pizza uit de houtoven. Om de paar weken verandert die met het seizoen mee.
Op de schoolborden boven de keuken staan gerechten die we maar in kleine hoeveelheden hebben kunnen maken en die soms per dag wisselen. Dat kan alles zijn wat er vanuit de tuin of de omgeving op ons afkomt. Voorbeelden hiervan zijn gerechtjes als kruisbessenijs, wildzwijnrillettes met pruimencompôte of soep van verse capucijners.
We hebben een bescheiden wijnkaart die zorgvuldig is samengesteld.


In het restaurant kan gereserveerd worden voor groepen tot 20 personen. Voor grotere gezelschappen (en natuurlijk ook voor kleinere) kan een zaal worden gehuurd. Ook op het terras in de tuin kan gegeten worden.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten